Druga test utakmica

U sklopu priprema za drugi dio sezone ove subote su u Banja Luci snage odmjerili domaći OFK Željezničar, član Prve lige RS, i NK Metalleghe BSI.

Željezničar je slavio sa 2:1, a Metalleghe BSI je meč počeo u sastavu: Kukrika, Kovač, A.Kukavica, E.Kukavica, Bevanda, Fejzić, Hota, Pljevljak, Haračić, Malbašić, Tankuljić.

Nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0 za Željezničar, dva puta je pogodio Marković nakon pojedinačnih grešaka Kraljeva u zadnjoj liniji odbrane. Domaćin je igrao dosta agresivno i oštro pa je u ranoj fazi utakmice zbog povrede zgloba iz igre izašao stoper Faris Fejzić a umjesto njega ušao Kenan Hreljić

U drugom poluvremenu trener Kraljeva Romeo Šapina dao je šansu svim nogometašima a sastav je izgledao ovako: Kukrika (od 65.-Muratspahić), Kovač (od 80.- A. Smajić), Hreljić, Bevanda (od 80.-A.Ćosić), E.Kukavica, Pavlović, Opardija, Samardžić, Pljevljak, Vujica, A.Kukavica.

Kraljevi su u ovom dijelu meča izgledali mnogo bolje, rastrčanije. Posebnu notu igri davali su povratnik Pavlović i Vujica koji su unijeli potrebnu dozu agresivnosti. Igralo se uglavnom na polovini domaćina, a nakon jednog prekida Pavlović odlično ubacuje a Hrekjić u padu glavom efektno trese mrežu Avdukića. Najbolju šansu za poravnanje imali su Pljevljak koji je pogodio stativu, te Pavlović. Nakon novog prekida i povratne lopte Vujice Kraljevi postižu gol kojeg sudija poništava zbog ofsajda.

Narednu test utakmicu Metalleghe BSI igra naredne subote u Bugojnu protiv Iskre.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply