Viceprvak Europe trenirao sa Kraljevima

Mlada nada hrvatskog boksa, kadetski viceprvak Europe Andrija Badža, boksač riječkog kluba »BK King«, pripremao se proteklih deset dana sa Kraljevima u Međugorju.

Jedan od ciljeva kompanije Metalleghe BSI a koja je ujedno i glavni sponzor NK Metalleghe BSI, je podupiranje vrhunskog i profesionalnog sporta, a osim nogometa povremeno se poklanja pozornost i na druge sportove, odnosno pojedince koji su postigli vrhunske rezultate. Tako je u prošlosti sufinanciran nastup mladog karatiste Hamze Čajića, europskog prvaka, a u ovoj godini Klub je na pripreme u Međugorje pozvao kadetskog bokserskog viceprvaka Europe, Riječanina Andriju Badžu.

On je sa Kraljevima neuomorno radio na sticanju fizičke spreme po posebnom stručnom programu profesora Mile Čavara.

„Ovo je moj početak priprema za prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 07. do 10. 06.2018. Boravak sa nogometašima Metalleghe BSI u Međugorju za mene predstavlja neprocjenjivo iskustvo. Boksom se bavim dvije godine i u tom periodu nisam imao priliku da radim na ovakav način. Vjerujem da će naporni treninzi biti značajna podloga za kasniju nadogradnju moje fizičke pripreme. Prvi put sam u BiH i osim treninzima oduševljen sam i uvjetima u Međugorju kao i prijemom svih nogometaša iz Jajca. Zahvalio bih se Klubu i predsjedniku Zoranu Dekiću što su mi omogućili desetodnevni boravak i rad na vrhunskom nivou, „ istakao je mladi Andrija.

Andriji bokserski stručnjaci predviđaju značajne sportske rezultate, a prema svojim prvim koracima u ringu najavljuje da bi se mogao prometnuti u nasljednika slavnog prethodnika Marija Šivolije. U prilog tome svjedoči činjenica da je prošle godine osvojio srebrnu medalju na kadetskom Europskom prvenstvu u rumunjskoj Vasei.

Osim rada u Međugorju, mladi Andrija Badža je imao priliku posjetiti BK Zrinjski u Mostaru gdje je trenirao s boksačima iz kluba. Nakon toga ga je posjetio boksački prvak Damir Beljo s kojim je razmijenio boksačka i životna iskustva. Za Andriju nezaboravnu večer, nastavili su obilaskom grada te razgovorom o boksu. Andrija je bio oduševljen Beljinom otvorenošću kao i savjetima koje mu je davao i izrazio želju ponovnog dolaska u Mostar.

 

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply