Kraljevi na pravom putu

Metalleghe BSI svojim igrama i pristupom ovog proljeća sa razlogom nosi epitet hita proljeća.

Odigrano je osam proljetnih kola Prve lige FBiH a Kraljevi su najuspješnija ekipa i jedina ekipa bez poraza. Naš tim osvojio je 16 bodova koliko i lider Sloga ali je na strani Kraljeva bolja gol razlika.

Nakon što je u prva četiri proljetna kola od toga tri na Mračaju, osvojeno šest bodova, u naredna četiri kola ostvarene su tri pobjede i jedan remi, odnosno osvojeno je 10 bodova. Sedam kola prije kraja Metalleghe BSI je osvojio isti broj bodova kao u cijelom jesenjem dijelu prvenstva.

Sve to govori da je Uprava Kluba šahovskim žargonom rečeno, vukla prave poteze, tim je osnažen, obezbjeđeni su vrhunski uvjeti za pripreme u Hercegovini, te niz ostalih naizgled malih ali veoma bitnih segmenata za postizanje dobrih sportskih rezultata.

Atmosfera u ekipi je odlična, nogometaši djeluju kao tim, a jedan od najzaslužnijih za ovakvu seriju pozitivnih rezultata je iskusni Sulejman Smajić koji svoje ogromno nogometno iskustvo sada sa klupe prenosi na svoje saigrače. Veliki znalac svih nogometnih segmenata u maniru vrhunskih stratega vodi Kraljeve u gornji dio tabele gdje im je po svemu pokazanom i mjesto !

Jedan od ciljeva Kluba je afirmiranje mlađih igrača a znatan broj među njima potiče iz našeg omladinskog pogona. Tako je u duelu sa Orašjem bilo i osam igrača ispod 21 godine a duel su riješili svojim golovima upravo mladi Jajčani Andrej Pavlović i Ivan Tankuljić. S obzirom da zbog obaveza stručnjak za kondicionu pripremu nogometaša prof. Mile Čavar, nije u mogućnosti dolaziti u Jajce, Klub je na njegovu prpeoruku angažirao mladog i educiranog Jajčanina Marka Bogića, koji će u narednom periodu raditi sa ekipom. Treba naglasiti da su u proteklom periodu dva naša mlada univerzitetski obrazovana trenera, Ivan Tokić i Admir Poturović, boravila na edukaciji za sticanje C trenerske licence neophodne za daljnji progres u radu sa najmlašim selekcijama.

Sve pobrojano govori da su Kraljevi na pravom ranije zacrtanom putu, a Uprava Kluba već sada slaže kockice za novu 2018/2019 sezonu.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply