Bosna na Mračaju

U okviru 25. kola Prve lige FBiH ove subote (05.05.2018.godine) na Mračaju će se sastati Metalleghe BSI i visočka Bosna.

Na tabeli nakon 24.kola Bosna se nalazi na 6.mjestu sa 36 bodova dok su Kraljevi na 7. mjestu sa 35 osvojenih bodova. Kraljevi su u prošlom kolu u Travniku ostvarili novu pobjedu i najsupješnija su ekipa u proljetnom dijelu sezone. Ujedno Kraljevi su jedina ekipa bez poraza u proljetnom dijelu sezone.

„ Utakmica u Travniku bila je teška, nezgodan domaćin a i pretoplo vrijeme je bilo protivnik za obje ekipe. Nastavili smo naš proljetni niz na Piroti a očekujem da će i Bosna pasti na Mračaju, „ naglašava mladi stoper Kenan Hreljić.

U jesenjem duelu ovih ekipa odigranom u Visokom, Bosna je slavila sa 3:1. Ukoliko dođu do nove pobjede Kraljevi bi i matematički 5 kola prije kraja osigurali opsatanak u ligi.

„ Bosna je jedna od najboljih ekipa u ligi. Uvijek su u vrhu tabele, žele se nadigravati i nadam se da će gledatelji na Mračaju vidjeti jednu otvorenu utakmicu sa mnogo lijepih poteza i golova. Naravno, i našu novu pobjedu,“ dodaje vezista Rijad Pljevljak koji je postigao jedan gol protiv Travnika, ukupno 4 ove sezone.

Utakmica počinje u 17 sati. Sudiće je Josip Martinović (Čapljina) glavni sudac, sa pomoćnicima Nisadom Ahmetaševićem iz Gradačca i Nikolom Bošnjakom iz Tramošnice. Četvrti sudija je Sanel Silić iz Cazina, delegat je Esad Kudelić iz Bužima a posmatrač suđenja Slavko Zovkić iz Tramošnice.

Parovi 25. kola Prve lige Federacije BiH:

Subota, 05.05.2018. u 17:00 sati

GRAČANICA: Bratstvo-Slaven

SARAJEVO: Olimpik-Tošk

BIHAĆ: Jedinstvo-Orašje

GRADAČAC: Zvijezda-Travnik

JAJCE: Metalleghe BSI-Bosna

KONJIC: Igman-Rudar

Nedjelja, 06.05.2018. u 17:00 sati

SIMIN HAN: Sloga-Iskra

ČAPLJINA: Čapljina-Velež

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply