Bašić o pripremama

Narednog vikenda se nastavlja prvoligaško takmičenje . Metalleghe BSI u nedjelju 08.03.2015. godine na Mračaju dočekuje Branitelja. Početak meča je u 14,30 .

O obavljenim pripremama govori Nermin Bašić, šef struke .

„ Iza nas su teške priprmeme koje nismo uradili po planu kakav smo sebi zacrtali. Morali smo neke stvari da improviziramo zbog terena i vremeneskih (ne)uslova po povratku sa morskih priprema. Momci su zaista na vrhunskom fizičkom nivou došli na pripreme ali ta vremenska pauza je zaista dugačka , izgubio se osjećaj za igru. Potenciram stalno igru jer mi nećemo da igramo bilo kako, već da igramo u svom stilu i to je jako težak rad i proces. Uvodimo nove stvari u igru,  želimo biti još bolji u svakom segmentu i zato dajemo značaj svim sitnicama,“ naglašava Bašić.

„ Odigrali smo pet utakmica gdje smo pokušali dostići našu igru koju smo imali, donekle smo uspjeli ali ne u potpunosti. Generalka koja je bila zakazan sa Slobodom MG nije odigrana zbog nemogućnosti pronalaženja terena za igru, bila nam je jako potrebna ova zadnja provjera ali šta je tu je. Imali smo problema sa povredama koje su prouzrokovane stalnom promjenom podloga.“

Bašić je komentirao i početak proljetnog dijela sezone .

„ Tereni će biti katastrofalni u prva tri kola ali moramo se i na to prilagoditi. Medicinski tim kao stručni dio tima obavio je sjajan posao u teškim situacijama i osposobili su sve nogometaše za prvi meč na Mračaju. Pojačanja koja smo doveli pokazuju da će to i biti, dodatno smo poboljšali konkurenciju u svim linijama. Ono čime se ponosim jesu ti momci, njihov odnos prema treningu, utakmici.. u svemu pokazuju visoki nivo profesionalizma. Sjajno je raditi sa njima , vlada veliko drugarstvo i poštovanjeprema klubu.“

Prvi protivnik je Branitelj sa kojim je jesenas u Mostaru odigrano 0:0.

„ Igrat će mo svaku utakmicu kao da je pitanje života, davat će mo sve od sebe , ostavit će mo srce na terenu za naš klub za grad Jajce i naše navijače koje priželjkujemo ponovo na Mračaju. Utakmice sa Goškom i Rudarom ne mogu zaboraviti jer su nas naši navijači nosili do pobjeda,“ završava Bašić.

Podijeli na...

Ostale vijesti

Leave us a reply