Bašić o transferima

Teška ali uspješna sezona je iza nas – kao novajlije smo odigrali sjajnu sezonu, naglašava Nermin Bašić, šef struke NK Metalleghe BSI.

„ Doživjeli smo mnogo nepravde ali pored toga sakupili smo 50 bodova i djelimo 5. mjesto sa Goraždem. Igrali smo dobar, kvalitetan nogomet i to nam je bio cilj. Vremena za predah nema, odmah nakon zadnjeg kola smo nastojali zadržati veći dio ekipe, produžili smo saradnju sa ovim igračima : Fejzić, Bibić, Benović, Sakan, Marin, Sivonjić, Čišija, Karađuz, Kolašinac, Kunić, Goloman. Sa Seferovićem i Čavarom još pregovaramo oko nekih sitnica i mislim da će i to biti riješeno za koji dan, „govori Bašić. – Ko ostaje na Mračaju ?

„ Nismo uspjeli produžiti saradnju sa Kovačem, Musićem, Vidićem i Papazom. Njima je bio prioritet Premijer liga ili inostrani agažman što je svakako razumljivo. Klub im želi puno sreće u nastavku karijere, sjajni su to momci i bilo mi je zadovoljstvo raditi sa njima. Ranije smo raskinuli saradnju sa Kneževićem i Vraneševićem. Sa igračima Tabakovićem i Balićem nismo produžili ugovor i želimo im uspješnu daljnju karijeru, „ dodaje Bašić.

Čini se da je ovo zaista vruće ljeto kada su u pitanju nogometni tarnsferi.

„ Na tržištu smo od prvog dana, nije bilo nikada teže dovesti igrača. Dosta klubova ispada iz lige, svi se pojačavaju a većina igrača čeka inostrani agažman. Naš cilj je povećati igrački kadar sa mladim igračima koji su talentirani i u tome smo uspjeli. Imamo 8 sjajnih mladih igrača koji su došli da napreduju u naš klub. Za sada smo doveli pet pojačanja a u narednih nekoliko dana očekujem rasplet sa nekoliko provjerenih igrača i nadam se da će mo do početka priprema imati cijeli tim na raspolaganju. Bit će izuzetno teška sezona za nas, puno klubova će ispasti iz lige zbog skraćenja Premijer lige. Od prvog kola će biti bitka za svaki bod. Ozbiljno smo shvatili situaciju a sada smo iskusniji za jednu sezonu.“

Podijeli na...

Ostale vijesti

Leave us a reply