Kraljevi bolji od Bosne

Na stadionu Pirota u Travniku nogometaši Metalleghe BSI  iz Jajca i Bosne iz Visokog odigrali su odličnu nogometnu test utakmicu. Slavili su Jajčani koje do početka premijer lige očekuje još „generalka“ na Grbavici protiv Željezničara.

 

Kraljevi su poveli u prvom poluvremenu kada Mirza Kovač koristi nesmotrenost visočke odbrane, no njihovo vodstvo trajalo je samo dvije minute. Odličnu asistenciju Hrvata u gol pretvara Belmin Čehajić.

Najljepši trenutak desio se u samom finišu meča  kada Elvis Bibiću svom stilu sa 25 metara snažno i precizno ljevicom pogađa gornji desni ugao gola Bosne za 2:1.

„ Iako je bilo izuzetno sparno vrijeme, zadovoljan sam prikazanim u ovom duelu. Igrači su imali visok ritam igre bez obzira na teške treninge proteklih dana. Osjetilo se u igri u pojedinim trenucima da treniramo na lošem travnjaku i to moramo riješiti u narednom periodu. Visočka Bosna se još jednom pokazala kao ekipa koja iga dobar i moderan nogomet i bila nam je prava provjera u ovoj fazi priprema,“ naglasio je Nermin Bašić trener Kraljeva.

Metalleghe BSI – Bosna Visoko  2:1 (1:1)

TRAVNIK –  Stadion Pirota.

Gledalaca: 100.

Sudija: Jasmin Varupa (Travnik)

Pomoćnici: Igor Puzović i Abdulah Fajkić (oba Travnik)

Strijelci: 1:0- Kovač (16.), 1:1- Čehajić (18.), 2:1- Bibić 85.)

Metalleghe BSI: Fejzić, Pezo,  Helvida, Dujaković, Rašić, Sakan, Karađuz, Selimović, Popović, Smajić, Kovač.Još su igrali: Kudić, Goloman, Fejzić, Benović, Durak, Jakupović, Bibić. Trener: Nermin Bašić.

Bosna Visoko: Bekan, Hrvat, Dupovac, Beširević, Mujezinović, Čulov, Džafić, Porča, Čehajić, Čabaravdić, Goralija. Još su igrali: Šukrija, Čiva, Karavelić, Pandžić, Premčeski, Fejzagić, Čomaga, Čubara. Trener: Faruk Dedić.

 

Žuti kartoni: Dujaković, Durak / Porča

Podijeli na...

Ostale vijesti

Leave us a reply