Remi na Grbavici

U generalnoj provjeri pred početak premijer lige, Kraljevi su na Grbavici odigrali odličnu utakmicu i odigrali 1:1 sa Željezničarom.

Loše je počelo po naš tim, nakon dobre prilike Nikolića povrijedio se stoper Helvida a u igru je ušao Stakić. Nakon ove prilike domaćih Metalleghe BSI je držao igru u svojim nogama i postajao sve opasniji. Prvo je zaprijetio Kovač čiji šut je izblokiran da bi Smajić u 42. Minuti savladao vratara Želje i na odmor se otišlo sa 0:1.

U drugom dijelu obostrano otvorenija igra sa par dobrih prilika na obje strane. Najizgledniju za Želju je propustio Lendrić čiji šut sa 7 metara odlazi iznad gola, a na drugoj strani je Kovač pogodio stativu.

Plavi su izjednačili u samom finišu meča, Lendrić je ubacio na prvu stativu gdje je Beganović u skoku bio u kontaktu sa Nevresom Fejzićem i lopta je odsjela u mreži. Sudac Sarajkić nije smatrao da je napadač Želje napravio prekršaj i pokazao je na centar.

Željezničar – Metalleghe 1:1

Stadion: Grbavica

Gledatelja: 3.000.

Strijelci: 0:1- Smajić (42), 1:1-Beganović (84)

Žuti kartoni: Bevab, Lendrić, Beganović /Pezo

Željezničar: I. Fejzić – S. Stevanović, Toskas, Kosorić, Bevab – Žerić, Šećerović, Hervas, Halvadžić – Nikolić, Lendrić. Još su igrali: Beganović, Memija,  Boccaccini, Husić , Pozder. Trener: Miloš Kostić.

Metalleghe BSI: N. Fejzić, Pezo, Helvida, Dujaković, Benović, Karađuz, Smajić, Bibić, Selimović, Kovač, Popović. Još su igrali : Stakić, Sakan, Durak, Pljevljak, Radulović, Jakupović. Trener: Nermin Bašić

Podijeli na...

Ostale vijesti

Leave us a reply