Debi u Zenici

Nogometaši Metalleghe BSI u subotu će na Bilinom polju upisati svoj debitantski nastup u Premijer ligi BiH. Kraljevi iz Jajca koji su za samo sedam godina postojanja stigli do elitnog BiH nogometnog ranga, vjeruju da neće razočarati nogometnu javnost u svojoj premijeri među najboljim klubovima.

„ Iza nas je 40 dana intenzivnog rada i vjerujemo da spremni ulazimo u duele sa najboljim BiH ekipama. Naravno, uvijek ima prostora da se određeni segmenti poprave i to nam je zadatak u narednom periodu. Veliki je izazov za nas debitirati upravo na Bilinom polju protiv velikog kluba kakav je Čelik. Problemi koje su imali u Zenici neće nas zavarati, opustiti. Znamo da moramo dati i više od maksimuma ako želimo ostati neporaženi, „ istakao je Nermin Bašić, prvi trener Kraljeva.

Bašić u duelu sa Čelikom neće moći računati na Smajića koji pauzira zbog kartona.

Inače, Kraljevi su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica i ostvarili skor od četiri pobjede (Olimpic, Vitez, Bosna Visoko, Iskra Bugojno), dva neriješena ishoda (Vitez i Željezničar) i jedan poraz (Krupa).

Utakmica se igra 23.07.2016. sa početkom u 17 sati. Sudiće je Emir Spahalić (Mostar) , pomoćnici su Dalibor Hrstić (Ljubuški) i Elvis Prošić (Cazin). Ljubitelji nogometa koji ne dođu u Zenicu moći će pratiti Kraljeve na BHRT koja će utakmicu prenositi uživo.

 

Podijeli na...

Ostale vijesti

Leave us a reply