Kraljevi dočekuju Slobodu

Metalleghe BSI  će u okviru 9. kola Premijer lige BiH u nedjelju na Piroti ugostiti Slobodu iz Tuzle koja je u samom vrhu BiH nogometa. To je četvrti „domaći“ meč Jajčana u Travniku i prvo sučeljavanje ova dva kluba.

„ Još jedan težak izazov za nas, ali znali smo da će sve utakmice biti takve bez obzira s kim i gdje igrali. Situacija u Slobodi poslije utakmice protiv Mladosti nije onakva kakva je bila do sada, ali to nas ne treba zavarati, jer će svakako protiv nas tražiti pobjedu i povratak u sam vrh,“ istakao je Nermin Bašić trener Kraljeva.

Jajčani su u prethodna tri meča na Piroti uknjižili samo jedan bod i nadaju se da će konačno bodovni saldo biti povećan.

„ Sloboda je ekipa koja ima odlične igrače i koja je pred početak prvenstva svakako imala visoke ciljeve. Mi ako ispoštujemo sve taktičke zamisli trenera i ako damo sve od sebe i budemo skoncentrisani, možemo doći do pobjede,“ dodao je iskusni stoper Armin Helvida.

Ekipa iz Jajca je u dosadašnjih osam utakmica upisala dvije pobjede, jedan remi i pet poraza, te sa sedam bodova zauzima desetu poziciju na tabeli. Bašić ne može računati na Vukašina Benovića koji je pocrvenio protiv Širokog.

„ Poštujemo svaku ekipi u ligi, ali znamo i mi igrati nogomet, to smo itekako pokazali, tako da se nadam da ćemo ovaj put uz maksimalno zalaganje i borbenost doći do dobrog rezultata”, naglasio je Nebojša Popović, napadač  Metalleghe BSI.

Duel Metalleghe BSI igra se 18.09.2016.godine na Piroti sa početkom u 16 sati. Sudiće ga Antoni Bandić iz Gruda a dolazak na Pirotu najavilo je 40 navijača iz Tuzle.

Podijeli na

Related Posts

Leave us a reply