Vitez na Piroti

Nakon pobjede protiv Mladosti na Piroti jajački premijer ligaš je ponovno na pravom kolosijeku. I naredni meč Metalleghe BSI je domaćin.

U subotu ih na Piroti očekuje derbi Srednje Bosne protiv ekipe Viteza.  U prvom dijelu sezonu Vitez je slavio sa minimalnih 1:0, ali u timu iz Jajca sada vjeruju da oni mogu uzdignute glave dočekati posljednji sudijski zvižduk.

” Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, igrali smo dobro od prvog kola, ali rezultati nas nisu poslužili. Protiv Viteza želimo potvrditi pobjedu nad Mladosti, te se nadam pobjedi”, istakao  je Danijel Rašić čiji brat blizanac Damir nosi dres Viteza.

U prilog Nerminu Bašiću i njegovim pomoćnicima svakako ide i to da se u momčad vraćaju čak šestorica nogometaša koji su propustili duel sa Mladosti. To su Benović, Kovač, Durak i Sakan koji su odradili suspenzije zbog kartona, dok su potpuno spremni Smiljanić  i Stakić koji su protiv Mladosti upisali tek desetak minuta. Izostat će povrijeđeni Elvis Bibić, dok će zbog crvenog kartona zarađenog protiv Mladosti duel propustiti i vezista Emir Zeba.

Meč između Metalleghea i Viteza igra se u subotu sa početkom u 13:30 a sudiće ga Husein Terzić iz Travnika, pomoćnici su Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Amer Macić (Mostar). Četvrti sudija je Miloš Gigović (Gradiška).

Podijeli na

Sve vijesti

Leave us a reply