Kraljevi dočekuju Sarajevo

U okviru 17. kola BH Telecom premijer lige Metalleghe BSI dočekuje Sarajevo.

Jajčani svoje domaće utakmicu igraju na Piroti, a ova je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 13 sati.

Bordo tim će imati značajnu podršku sa tribina a osim serije pobjeda iz tabora Sarajeva najavljuju osvetu jer je Metalleghe BSI jedini tim koji je u dosadašnjem toku prvenstva slavio na Koševu. Kraljevi u ovaj duel ulaze nakon minimalnog poraza u Bijeljini.

„ Očekuje nas jedna teška i zahtijevna utakmica. Sarajevo je jedan od najvećih klubova u BiH i sigurno da ima ulogu favorita. Moja momčad se iz dana u dan sve više diže i svjesni smo što nam znači svaki pozitivan rezultat. Vjerujem u svoju momčad i siguran sam da ćemo odigrati borbenu i kvalitetnu utakmicu!,“ istakao je Mato Neretljak trener Metalleghe BSI.

Jajčani će u ovom duelu biti oslabljeni za Karađuza i Benovića zbog kartona, te Popovića i Peze zbog povreda. Očekuje se povratak Bibića koji je pauzirao još od duela sa Čelikom kada je povrijeđen.

„ U Sarajevu smo odigrali odličan meč i slavili sa 2:1. I u prošlom kolu smo pokazali da možemo ravnopravno igrati sa timovima iz gornjeg dijela tabele, no imamo problema u realizaciji. Duel sa Sarajevom je poseban motiv i to su mečevi koje svaki nogometaš voli. Možemo obećati da će svaki od nas koji bude igrao dati svoj maksimum,“ naglasio je Dženan Durak, napadač Kraljeva.

Utakmicu Metalleghe BSI – Sarajevo sudiće šest sudija predvođenih Antoni Bandićem iz Gruda.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply