Pobjede juniora i pionira

Na Mračaju su danas odigrane četiri utakmice omladinskih selekcija u kojima su mladi Kraljevi ostvarili dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz.

Predpioniri su u okviru 5. Kola Lige SBK/KSB odigrali 1:1 protiv drugoplasirane bugojanske Iskre. Gol za Kraljeve je postigao Matija Lučić. Na tabeli se nalaze na 4. mjestu sa dvije odigrane utakmice manje u odnosu na protivnike. Pioniri su nastavili sa serijom odličnih igara i rezultata pa je na Mračaju pala Iskra rezultatom 3:1 – strijelci Marko Bogić, Vinko Brtan i Andro Jakešević. Sa utakmicom manje pioniri dijele od 3-5. mjesta uz osvojenih 6 bodova. U narednom kolu obje selekcije gostuju Travniku.

Kadeti su u okviru 7. Kola Omladinske lige Centar poraženi od Novog Travnika sa 0:2. Poslije dva uzastopna poraza kadeti su pali na 9. mjesto sa 7 bodova.Nakon njih juniori su ostvarili treću vezanu pobjedu identičnim rezultatom 1:0. Opet je strijelac pobjedonosnog gola bio Antoni Jurišić a sa četiri pobjede i utakmicom manje u odnosu na vodeću Iskru (15 bodova), juniori se sa 12 bodova nalaze na 3. mjestu. U narednom kolu kadeti i juniori gostuju u Žepču.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply