Okončan jesenji dio za omladince

Proteklog vikenda okončana je jesenja polusezona za sve naše natjecateljske omladinske selekcije.

U 9. kolu Omladinske lige SBK/KSB, predpioniri su na Mračaju ubjedljivo sa 8:1 savladali Vrbas iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Strijelci su bili Mateo Rimac 2, Ahmed Lizalović, Ajnur Mrkonja, Matija Lučić, Ivan Vujeva, Robert Sivonjić i Jakov Bojanić po 1. Predpioniri imaju odigrati i zaostalu utakmicu sa Travnikom a trenutno zauzimaju peto mjesto na tabeli sa 7 bodova i omjerom 2 pobjede, 1 remi, 3 poraza.  Selekcija pionira bila je slobodna a i ona ima odigrati zaostalu utakmicu sa Travnikom. Pioniri se nalaze na trećem mjestu sa 15 bodova i omjerom 5 pobjeda i 2 poraza.

U 11. kolu Omladinske lige Centar na Mračaju su gostovale selekcije donjevakufskog Radnika. Kadeti gostiju bili su uspješniji i slavili sa 0:2. Istim rezultatom slavili su i naši juniori golovima Adisa Ćosića i Zinedina Crnca. Na tabeli kadeti zauzimaju deveto mjesto sa 7 bodova i omjerom 2 pobjede, 1 remi i 7 poraza. Juniori su četvrti sa 18 bodova, od toga 6 pobjeda i 4 poraza.

Natjecanja se nastavljaju u trećem mjesecu naredne godine, no sa treninzima u sportskoj dvorani nastavljaju najmlađe selekcije koje će sudjelovati u DFA dječijoj ligi, te na turnirima u Vitezu i Banja Luci.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply