Revanširati se Jedinstvu

Utakmica 19.kola Prve lige FBiH između NK Metalleghe BSI i NK Jedinstvo  iz Bihaća odigraće se 31.03.2018. godine na Mračaju.

Utakmica počinje u 16 sati a Kraljevima je još uvijek u sjećanju jesenji meč istih takmaca u Bihaću. Jedinstvo je slavilo 2:1 a naš tim je dobio 8 žutih i 2 crvena kartona. Stoga ne čudi velika motivisanost svih u redovima Metalleghe BSI da se Bišćanima revanširaju za ovaj poraz. No, svi naglašavaju da očekuju tešku utakmicu ali i nova tri boda. Nakon odrađene suspenzije za tim ponovno konkurišu Pljevljak, A. Kukavica, Haračić, Alispahić i Hota a koji su propustili gostovanje u Gradačcu. U timu neće biti mladog stopera Kenana Hreljića koji je protiv Zvijezde dobio crveni karton.

Na tabeli Metalleghe BSI zauzima 12. mjesto sa 21 bodom dok je Jedinstvo posljednje sa 10 bodova.

Utakmicu će suditi Ernis Džemidžić iz Goražda, sa pomoćnicima Edinom Redžovićem (Sarajevo) i Admirom Hadžavdićem (Goražde). Četvrti sudija je Semir Sarajkić (Sarajevo), delegat je Frano Klišanin (Livno)  a posmatrač suđenja Sead Jakić (Mostar).

Naredno 20. kolo Prve lige igra se 04.04.2018.godine a Kraljevi će gostovati u Sarajevu gdje će se sastati sa Olimpikom. Naredne subote 07.04.2018.godine na ovom istom stadionu u okviru 21. Kola ugostiće Bratstvo iz Gračanice.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply