Visoka pobjeda

NK Metalleghe BSI je danas na gradskom stadionu Jaklić u Bugojnu savladao člana Druge lige FBiH grupa Zapad Rudar iz Han Bile sa 12:0. Čak šest golova postigao je Dženan Haračić, a prvo poluvrijeme završilo je sa 5:0.

Kraljevi su utakmicu počeli u sastavu: Kukrika, Kovač, Jekić, Danilović, Bešagić, Opardija, S.Smajić, Torlak, Tankuljić, Haračić, Malbašić.

Utakmica je odigrana po veoma toplom vremenu u fer igri. Kraljevi su se od početka postavili dominantno i taktičko – trkački superiorno.  Već u prvom napadu Haračić je iskoristio grešku protivničkog golmana i doveo MetallegheBSI u vodstvo, a isti igrač do 40. minute postiže još tri pogotka a svaki nakon lijepih akcija napadačkog reda Kraljeva. Malbašić je postavio konačnih 5:0 u prvom poluvremenu topovskim šutem sa 25 metara.

U drugom poluvremenu umjesto Kukrike,  Jekića, Opardije, Tankuljića, Torlaka  i Kovača, u igri su Muratspahić, Marković,  Alispahić, Hota,Omerbegović  i Pljevljak.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme nakon izvrsnog ubačaja Sulejmana Smajića Pljevljak glavom povisuje rezultat na 6:0, a zatim Haračić na asistenciju Filana postiže svoj peti pogodak u današnjem meču za 7:0.

Uslijedila je nova lijepa akcija Kraljeva koju Malbašić kruniše golom za 8:0, zatim razigrani Haračić pogađa za 9:0. U igru potom ulaze i juniori Crnac, Brtan i Marić a do kraja Metalleghe BSI  postiže još tri gola. Strijelci su bili Omerbegović, Hota iz slobodnjaka i Pljevljak prekrasnim lobom.

Naredni meč Kraljevi igraju 21.07.2018.godine na Mračaju sa prijedorskim Rudarom.

Podijeli na

Ostale vijest

Leave us a reply