Minimalan poraz u Goraždu

U okviru petog kola Prve lige FBiH Metalleghe BSI je poražen u Goraždu sa 1:0.

Kraljevi su bili bolja ekipa, stvorili najmanje pet odličnih prilika ali nisu uspjeli postići gol, što zbog odbrana golmana Čulova, te zbog nepreciznosti u samoj završnici.

Trenutak odluke desio se u 22. minuti kada je Korjenić savladao Kukriku. Kraljevi su protestirali tražeči od suca Deljkovića da poništi gol zbog igranja rukom od strane Korjenića. Tražili su Kraljevi i penal u 37. minuti nakon kornera kada je Haračić hrvačkim zahvatom oboren,nisu ga dobili. Kada je u drugom dijelu Haračić uspio pogoditi mrežu domaćina, izjednačenju se isprječila zastavica pomoćnika Redžovića.

Domaćin je tako došao do prve pobjede u igri u kojoj je dobio šest žutih kartona, a inače meč je odigran bez prisustva gledatelja. U narednom kolu Metalleghe BSI 15.09.2018.godine dočekuje Olimpik, a prije toga -12.09.2018., slijedi gostovanje u Bihaću i meč sa Jedinstvom u okviru Kupa. Izvjesno je da u Bihaću zbog ozljeda zadobijenih u Goraždu neće nastupiti Malbašić, Danilović i Kukavica. Kukavica je poslije meča pregledan u goraždanskoj Bolnici, a Metalleghe BSI se ovim putem zahvaljuje na pomoći pripadnicima PS Goražde kao i osoblju Urgentne medicine na profesionalnom odnosu.

Metalleghe BSI: Kukrika, Alispahić, Malbašić, Popović, Danilović (od 58.- Kremenović), Tankuljić (od 77.- Filan), Kukavica, Pljevljak, Hota, Torlak (od 68.- Bešagić), Haračić.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply