Novi poraz

U okviru 7. kola Prve lige FBiH Kraljevi su danas poraženi u Gradačcu od Zvijezde sa 3:2.

Bila je ovo utakmica sa dosta prilika i preokreta a svakako da je osnovni razlog novog poraza veliki broj propuštenih šansi.

Kraljevi su poveli golom Haračića u 40. minuti nakon odličnog ubačaja Hote. No, ponovila se stara boljka, u posljednjim sekundama prvog dijela domaćin postiže pogodak za 1:1.

I drugi dio Kraljevi otvaraju bolje, Haračić je imao matnu poziciju, mogao je i asistirati Smajiću koji je ušao umjetso Opardije, ali je loptu poslao pored gola. Potom je i Tankuljić imao odličnu priliku, a kazna stiže u 59. minuti kada Jačimović neometan sa 5 metara glavom pogađa Muratspahićevu mrežu. Potom nove prilike za Metalleghe BSI koje Malbašić, Tankuljić i Haračić promašuju. Stiže nova kazna u 70. minuti, ovaj put pogađa Brčkalić za 3:1.

Imali su Kraljevi potom opet nekoliko dobrih napada ali do gola stižu tek u 89. minuti iz penala (oboren Malbašić) koji je izveo Haračić.

Metalleghe BSI: Muratspahić, Popović, Danilović, Kremenović, Alispahić, Kukavica (od 74.- Jekić), Opardija (od 46.- Smajić), Torlak (od 50.- Tankuljić), Hota, Haračić, Malbašić.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply