Bod u Mostaru

Metalleghe BSI je u 8. Kolu Prve lige FBiH gostovao u Mostaru gdje se sastao sa vodećim Veležom. U prekrasnom ambijentu pred 2.000 gledatelja Kraljevi su odigrali dobru utakmicu i na kraju zasluženo osvojili bod (0:0).

Na ovu utakmicu Kraljevi su otputovali bez glavnog trenera, a zbog ozljeda ili kartona nisu mogli nastupiti Kukrika, Alispahić, Filan, Torlak, Bešagić, Dagoja…No, još jednom su pokazali karakter i kada je najteže odigrali do posljednjeg atoma snage.

U prvom dijelu vidjeli smo dominaciju Veleža koji je znalački koristio vjetar i opsjedao gol Muratspahića. No, mreža Metalleghe BSI je ostala netaknuta. U drugom dijelu sasvim nova slika, Kraljevi su bili većim dijelom bolji i opasniji ali je meč ipak završen bez golova.

Treba istaći da je prve minute u seniorskom dresu zabilježio junior Emrah Makić a u igru je ušao i njegov vršnjak Marko Brtan, dok je Matej Pilić bio na klupi. Metalleghe BSI je u ovoj utakmici imao čak 9 igrača ispod 21 godine.

Naredna utakmica igra se na Mračaju 06.10.2018.godine protiv Novog Travnika.

NK Metalleghe BSI: Muratspahić, Kukavica, Malbašić, Popović, Danilović, Opardija (od 84.- Jekić), Pljevljak (od 90.- Brtan), Hota, Haračić, Tankuljić (od 70.- Makić), Kremenović.

Žuti kartoni: Kremenovć, Malbašić, Muratspahić

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply