Kraljevi u Ljubuškom

Nakon dvotjednog rada u Jajcu Kraljevi se od 04.02.2019.godine nalaze u Ljubuškom gdje nastavljaju sa pripremama za nastavak prvoligaške sezone. U tom periodu će u Hercegovini odigrati 4 test utakmice, prva je danas protiv Ljubuškog (15 sati) a potom će uslijediti ogledi sa Čapljinom, Igmanom i Klisom.

„ Klub nam je obezbjedio optimalne dvotjedne uvjete za rad u Ljubuškom. Naporno i vrijedno radimo a sve sa ciljem optimalne pripreme za tešku proljetnu polusezonu koja je pred nama. Poraze od Borca i Rudara u prethodnim test mečevima smo dobro izanalizirali i u narednim mečevima ćemo raditi na ispravljanju uočenih propusta,“ istakao je Salim Duraković, šef struke NK Metalleghe BSI.

Na pripreme nije otputovao novajlija Mahir Mehić koji se lakše ozlijedio na utakmici sa Rudarom, pa je odlučeno da se priključi nakon obavljenog procesa rehabilitacije.Osim njega u redove Kraljeva su došli Gabrijel Popović (Čelik), Boris Aljetić (Igman) i Almedin Krkić (Podgrmeč). Radi se o mladim i talentiranim nogometašima,a prelazni rok na Mračaju još uvijek nije zaključen.

„ U potrazi smo još za vratarom, te za dva ofanzivno orijentirana nogometaša. Želja nam je da na vrijeme  zaokružimo igrački kadar i da se ekipa što bolje uigra,“ naglasio je Sulejman Smajić, sportski direktor Kraljeva.

 

 

 

 

 

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply