Rudar na Mračaju

U okviru 16. kola Prve lige F BiH ove subote će Kraljevi na Mračaju ugostiti kakanjski Rudar.

Nakon višemjesečne pauze i 7 odigranih pripremnih mečeva, Metalleghe BSI će na otvaranju proljetne polusezone imati teškog i izuzetno kvalitetnog protivnika.

„ Rudar je čvrsta i homogena ekipa koja spada među najkvalitetnije u ligi. Trebaće nam i više od maksimalnog zalaganja kako bi došli do našeg cilja a to je pobjeda. U pripremnom periodu smo dobro radili, u ekipu su došli kvalitetni igrači, pa svi vjerujemo da možemo osvojiti tri boda. Igrači su se zaželjeli prvenstvenih ogleda i sa nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk, „ naglasio je Salim Duraković, šef struke NK Metalleghe BSI.

U prelaznom roku novi Kraljevi su postali: Marko Sušac (Newroz Švedska), Deni Simeunović (Lučko Hrvatska), Sabahudin Jusufbašić (Zvijezda), te 5 nogometaša do 21 godine – Haris Rizvanović (Bosna V), Mahir Mehić i Gabrijel Popović (Čelik), Boris Aljetić (Igman K), te Almedin Krkić (Podgrmeč). Inače, među konkurentima za prvi tim nalazi se čak 11 igrača do 21 godine!

„ Utakmice sa Rudarom uvijek su bile teške i zahtjevne. Takva će biti i ova. Prošle jeseni mnogo toga nam se ispriječilo u postizanju pozitivnih rezultata a mislim da smo svojim radom i pristupom u pripremama zaslužili da ovog proljeća kao i prošlog, budemo pozitivna priča Prve lige,“ istakao je Dženan Haračić, kapiten Kraljeva.

Protiv Rudara trener Duraković ne može računati na Pljevljaka i Mehića zbog kartona. Utakmica sa Rudarom igra se 02.03.2019.godine na Mračaju sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević (Orašje), pomoćnici su Mario Grgić (Odžak) i Amir Hušidić (Velika Kladuša).

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply