Budućnost jajačkog nogometa

Povodom 10. godina postojanja NK Metalleghe BSI, danas su na Mračaju upriličene prijateljske utakmice selekcija pretpionira i pionira našeg kluba i OFK Sport team iz Banja Luke.

Također, danas su treneri Ivan Tokić i Admir Poturović, te igrači Karlo Ruža i Mateo Rimac, boravili u prostorijama kluba. Tom prilikom im je predsjednik NK Metalleghe BSI g-din Zoran Dekić, uručio nove lopte koje su nagrada za rad i uspjehe u protekloj sezoni. G-din Dekić je naglasio važnost pravilnog rada sa djecom ne samo u sportskom segmentu njihovog odrastanja, te istakao da će i u narednom periodu imati punu podršku u svekolikom razvoju.

Inače, ove dvije selekcije našeg kluba u protekloj sezoni su ostvarile odlične rezultate i bile su u vrhu omladinskih liga SBK/KSB. Također, prezentirali su na najbolji način klub i Jajce na brojnim turnirima širom BiH.

Vrijedi naglasiti da je u proteklom periodu 10-ak dječaka za svoje odlične igre dobilo pozive u različite selekcije BiH, kao i na razvojne kampove.

Stoga možemo ustvrditi da su ove, inače najbrojnije selekcije kluba, ponos i budućnost NK Metalleghe BSI i grada Jajca. Naravno, njihovi sportski dometi umnogome će ovisiti i od ulaganja u infrastrukturu stadiona Mračaj.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply