Odigran 3. Memorijalni turnir Jozo Lučić

U organizaciji NK Metalleghe BSI u Sportskoj dvorani u Jajcu 16. i 17.08.2019. godine održan je 3. Memorijalni turnir “Jozo Lučić”.

Turnir se organizirao u znak sjećanja na jednog od utemeljitelja kluba, prerano preminulog Jozu Lučića, te povodom 10. godišnjice osnutka kluba. U dva dana 144 dječaka iz 12 ekipa imalo je priliku pokazati svoje nogometne vještine, upoznati nove prijatelje, te posjetiti neke od jajačkih turističkih znamenitosti. Sudjelovale su ekipe iz Travnika, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Bugojna, Donjeg Vakufa, Mrkonjić grada i Jajca.

Prvog dana nadmetale su se ekipe 2007/2008 godišta a pobjednik je Radnik iz Donjeg Vakufa, drugo mjesto pripalo je Travniku a treće Vrbasu (Gornji Vakuf/Uskoplje). Najbolji igrač bio je Jusuf Terzić (Radnik), najbolji strijelac sa šest golova Faris Đevahiri (Etna) a najbolji golman Gabrijel Pašalić (Travnik).

Drugog dana najuspješniji su bili dječaci iz ŠN Montevideo Mrkonjić grad, drugo mjesto pripalo je Travniku a treće bugojanskoj Etni. Najbolji igrač turnira bio je Vasilije Kačar (Montevideo), strijelac Danial Strmonja (Travnik) a golman Dimitrija Gavrić (Montevideo).

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply