Omladinski pogon Kraljeva

Svakodnevni naporan i kontinuiran rad u omladinskim selekcijama Kraljeva izazvao je i pažnju kako domaćih, tako i inostranih medija!

Tekst o omladinskom pogonu Kraljeva objavljen je i u zagrebačkim Sportskim novostima, zagrebačkom Večernjem listu, potom na nekim od najčitanijih web portala u Srednjoj Bosni…

Omladinski pogon Metalleghe BSI je ponos Jajca

O Omladinskom pogonu:

Omladinski pogon NK Metalleghe BSI broji 137 registriranih članova u 5 natjecateljskih selekcija ( cicibani, pretpioniri, pioniri, kadeti, juniori). Naše selekcije se natječu u Omladinskoj ligi SBK/KSB i Omladinskoj ligi Zapad. Sa njima rade stručno educirani treneri koji posjeduju odgovarajuće UEFA trenerske licence, te univerzitetske diplome.Treba naglasiti da članovi Kluba ne plaćaju članarinu što je jedan od rijetkih primjera u BiH!

Treninge većinom obavljaju na neuvjetnom pomoćnom terenu stadiona Mračaj, zimi u Sportskoj dvorani.Tokom proteklih godina 6 naših članova različitih uzrasta nosilo je dres BiH reprezentacije i reprezentacije NS SBK/KSB ili boravilo na selektivnim okupljanjima Nogometnog Saveza BiH.Iako rezultat u ovim dobnim uzrastima nije primaran, ipak izdvajamo da su u protekloj sezoni juniori igrali baraž za ulazak u Omladinsku Premijer ligu BiH, pioniri osvojili 2. mjesto u SBK/KSB…

U aktualnoj prvoligaškoj sezoni dres seniora već su oblačili juniori Matej Pilić, Danijel Perak, Marko Brtan, Pejo Tomazić i Mihael Marić, dok su izdanci našeg omladinskog pogona- Ivan Tankuljić i Marin Samardžić standardni prvotimci. Smatramo da je ovakav pristup uz redovno educiranje trenera prema UEFA standardima, jedini ispravan put u radu u omladinskim kategorijama.

Podijeli na

Ostale vijesti

blog-grid

Poraz kadeta

blog-grid

Seniori ubjedljivi

Leave us a reply