Amar Mehić novi Kralj

Dobru sportsku suradnju FK Željezničar i NK Metalleghe BSI potvrdili su i danas. Naime, nakon što je ljetos na Mračaj na posudbu stigao Aldin Ćeman, njegovim putem je krenuo i Amar Mehić.

Ovaj 19-godišnji napadač u Jajce stiže na posudbu do kraja sezone, a već danas će se priključiti ekipi u Ljubuškom. Svoj debi za Kraljeve trebao bi upisati na sutrašnjoj test utakmici protiv Radnika iz Hadžića.

„ S obzirom da sam željan igre, te da vjerovatno u ovoj polusezoni ne bih imao adekvatnu minutažu na Grbavici, rado sam prihvatio da narednih mjeseci budem stanovnik Jajca. Brzo smo se dogovorili oko uvjeta a vjerujem da ću se brzo prilagoditi novoj sredini pošto sam sa nekolicinom novih suigrača i ranije dijelio svlačionicu, „ istakao je Mehić.

Inače, Mehić je član Željezničara od prošlog ljeta kada je na Grbavicu stigao iz gradačačke Zvijezde. Sa Željezničarom je prošao kompletan pripremni proces tako da na Mračaj stiže u dobroj formi. Osim Mehića u Jajce je iz Mrkonjić grada stigao i 20-godišnji napadač Milan Nenad.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply