Odustajanje od Prve lige

Generalni sponzor obavijestio je Klub da zbog teških ekonomskih uvjeta u kojem se ovo poduzeće našlo, usljed pandemije COVID- 19 i ekonomskih posljedica iste, nije u mogućnosti biti sponzor Kluba u sezoni 2020/2021.

Analizirajući sveukupnu novonastalu složenu situaciju u kojoj se našao Klub, iako je dobio licencu za predstojeću sezonu, odlučeno je da u ovom trenutku ne postoji alternativa nego se kao jedino realno provodljivo rješenje nametnulo donošenje odluke o  odustajanju od natjecanja seniorske ekipe u narednoj sezoni Prve lige FBiH.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Klub ostao bez glavnog izvora finansiranja a da su drugi izvori financiranja na koje bi, iako je generalno i to upitno zbog opće situacije, mogli računati u narednoj sezoni,nedovoljni,  trenutno stanje je takvo da Klub ne može učestvovati u natjecanju.

Sport je, ne samo u BiH, suočen sa ogromnim financijskim teškoćama, i bojimo se da će morati proći određeni period da bi se stanje počelo vraćati u“normalne“ okvire, a za to vrijeme Klub će se dodatno fokusirati i maksimalno angažirati na rad omladinskog pogona.

Klub očekuje da će u što skorije vrijeme biti bolja situacija za sve sportske klubove ali i poduzeća iz realnog i drugih sektora koji iste podržavaju, te da će se što skorije vratiti makar na nivo kojem je dosad  pripadao.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply