Jednom Kralj, zauvijek Kralj

Dvadesetjednogodišnji Ivan Tankuljić se nakon osam godina provedenih u redovima jajačkih Kraljeva odlučio na novi iskorak u nogometnoj karijeri. Nakon više od stotinu odigranih utakmica u seniorskom timu, postignutih više od 30 golova, te bezbroj asistencija…došlo je vrijeme da Ivan svoju nogometnu sreću iskuša u novoj sredini.

„ Izuzetno težak trenutak za mene, teško mi je, ipak je ovo moj grad, moj klub…Ovdje sam sve naučio, napravio svoje prve nogometne korake..Mračaj je bio moj drugi dom i uvijek će mi biti u srcu ! Sjećam se prvog treninga, sjećam se očevih riječi da ne mogu na Mračaj dok ne naučim vezati pertle…Bio sam uporan još kao dječaćić i naučio ih vezati…“, u jednom dahu govori Ivan prilikom današnje posjete u prostorijama voljenog kluba.

Prošao si sve selekcije kluba, iza tebe su brojni teški ali i lijepi sportski trenuci provedeni u dresu Kraljeva. Možeš li ipak izdvojiti neki koji ti se posebno urezao u pamćenje?

„ Zaista ih ima mnogo, bilo je i velike radosti ali i velike tuge, suza…Ipak, izdvojio bih debi za seniori u meču premijer lige u Mostaru protiv Zrinjskog. Savladali smo prvaka, a ja odigrao odličnu utakmicu, na meni je napravljen i prekršaj za najstrožu kaznu iz koje smo postigli gol…“

Pred tobom je novi izazov, nova stepenica u vjerujemo uspješnoj nogometnoj karijeri. Šta imaš poručiti svim Kraljevima ?

„ Prvo bih se zahvalio svim mojim trenerima u klubu, saigračima, navijačima, predsjedniku. Svi su mi oni bili podrška i u dobru i u zlu. Mladim igračima kojih zaista ima u omladinskom pogonu Kraljeva, poručio bih da slijede svoje snove, vrijedno treniraju jer će svaki rad donijeti i rezultat. Jednom Kralj, zauvijek Kralj ! Mom klubu želim od srca da se što prije vrati na puteve sportskih uspjeha i ponovno zauzme mjesto u najvećoj BiH nogometnoj ligi !!! „

Ivan Tankuljić je rođen 04.02.1999.godineu Jajcu a igra na poziciji ljevokrilnog napadača. Član Kraljeva postao je 2012.godine, te nastupao za selekcije kadeta, juniora i seniora. Osim sa seniorima i sa vršnjacima u juniorskoj selekciji igrao je Premijer ligu BiH. U svim selekcijama kluba u određenim periodima nosio je i kapitensku traku. Odlične igre dovele su ga i do U18 selekcije Hrvatske za koju je uknjižio dva nastupa.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply