Uspješan vikend Kraljeva

Kraljevi su prošlog vikenda odigrali sedam utakmica u svim kategorijama, te upisali pet pobjeda,jedan neriješen ishod i jedan poraz. Interesantno je da su to bile sve gostujuće utakmice.

Nogometni vikend u subotu su pobjedom otvorili Cicibani koji su u okviru Lige SBK/KSB u Novoj Biloj visoko sa 7:1 savladali domaćina. Strijelci su bili Roko Čavar 3, Josip Ruža 1 ,Ivan Barišić 1 ,Marko Jeličić 1 i Josip Jagodin. U drugoj utakmici istog dana Cicibani su poraženi od Radnika sa 4:2, strijelci: Roko Čavar i Josip Jagodin. Naredne subote Cicibani putuju u Donji Vakuf gdje će se sastati sa Sportpreventom. Na tabeli se nalaz na drugom mjestu.

U nedjelju su  naši pioniri u Turbetu savladali Vlašić sa 2:0 golovima Ajnura Mrkonje i Roberta Sivonjića. Bila je ovo četvrta utakmica i četvrta pobjeda pionira koji se nalaze na prvom mjestu Omladinske lige SBK/KSB  sa maksimalnih 12 bodova. Njihovim stopama nastavili su i pretpioniri koji su savladali Vlašić sa 2:1, strijelci: Mihael Svalina i Patrik Mijatović. Na tabeli su pretpioniri četvrti sa četiri boda ali sa dvije utakmice manje u odnosu na vodeći Travnik koji ima 7 bodova. Naredne subote pretpioniri i pioniri će na Mračaju ugostiti bugojansku Iskru.

U isto vrijeme na sjeverozapadu države u Kozarskoj Dubici, kadeti i juniori su se sastali sa vršnjacima Borca u okviru šestog kola Omladinske lige BiH grupa Zapad. Kadeti su savladali domaćina sa 5:2, golove su postigli David Tokić, Mateo Rimac, Emrah Vuković, Josip Ćosić i Damir Spajić. Poslije njih juniori su odigrali 2:2 protiv domaćina iako su prvo poluvrijeme vodili sa sigurnih 0:2. Mrežu protivnika zatresli su Amar Buljubašić i Antonio Miketa. Juniori su odigrali pet utakmica i osvojili sedam bodova, te se nalaze na petom mjestu na tabeli. Vrijedi istaći da su se voljom žrijeba plasirali direktno u završnicu Kupa BiH među osam najboljih ekipa. Naredne nedjelje će kadeti i juniori na Mračaju ugostiti Kozaru iz Gradiške.

Posljednji u nedjeljnom programu bili su seniori koji su u okviru četvrtog kola Kantonalne lige SBKKSB gostovali u Karauli. Kraljevi su slavili golom Anđelka Sarafa a pobjeda je trebala biti i ubjedljivija da je iskorištena još neka od brojnih idealnih prilika. Na tabeli su Kraljevi na prvom mjesto sa devet osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice. Naredne subote Kraljevi će na Mračaju ugostiti Dnoluku.

Podijeli na

Ostale vijesti

blog-grid

Prvi remi

Leave us a reply