Smajić asistira i pogađa

Iako je u godinama kada je već trebao odavno okačiti kopačke o klin, 37-godišnji Sulejman Smajić je još uvijek aktivan kao nogometaš. Naime, u dresu jajačkih Kraljeva ove jeseni pokazuje svoje majstorije i u Kantonalnoj ligi SBK/KSB. Pogađa, dribla, asisistira…ne zaostaje nimalo za mnogo mlađim nogometašima ni u fizičkom segmentu igre…

„ Pandemija COVID-a mnogo toga je promijenila u svim životnim sferama pa tako i u nogometu. NK Metalleghe BSI se vratio u najniži nogometni razred, a ja sam odlučio da u skladu sa mojim godinama , aktivnim igranjem pomognem klubu koji je meni mnogo dao i pomogao na zalasku moje profesionalne karijere. Pokušavam da svoje iskustvo i znanje na samom terenu u igri prenesem saigračima, među kojima je i dosta njih tek izašlo iz juniorskog pogona. Nadam se da u tome i uspijevam,“ naglašava Smajić.

Smajić je nogometaš sa veoma bogatom nogometnom karijerom tijekom koje je nosio dres najvećih BiH klubova. U Jajcu je od 2016.godine a igrao je u prošlosti s uspjehom za Zrinjski, Željezničar, Olimpik, Dender, Lokeren…Na vrhuncu nogometne karijere nosio je dres BiH reprezentacije. U prošloj sezoni je osim igračke imao i ulogu sportskog direktora.

„ Ipak prednost dajem terenu, gotovo cijeli svoj život sam proveo na terenu. Evo i sada, ova uloga mi ne pada teško, uživam u igri, igram za dušu, na samom terenu saigrače usmjeravam, dajem savjete… pa se nadam da i neke moje kritike shvataju kao pozitivnu stvar.  Poslije utakmice se družimo, pojedemo ćevape… Nadam se da od mene imaju veću korist nego štetu,“ kroz smijeh dodaje Smajić.

U par utakmica Sulejman Smajić je dva puta pogodio mrežu suparnika, a ima i četiri asistencije…nerijetko i saigrači i suparnici tokom utakmice ostaju zatečeni njegovim majstorijama.

„ Kada volite nešto kao ja nogomet, nema veze koji rang igrate. I u ovom rangu ima lijepih golova, poteza, golmanskih odbrana…Ekipe nemaju rezultatskog imperativa, nogomet je u prvom planu. Naravno, ja i dalje volim pobjeđivati. Igraću dok mogu, dok trebam klubu, dok u meni još uvijek ima tog natjecateljskog žara,“ završava Smajić.

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply