Predstavljamo Matea i Roberta

Mateo Rimac i Robert Sivonjić su u oktobru mjesecu boravili u Elitnom nogometnom kampu Nogometnog Saveza BiH u Zenici za dječake 2005. i 2006. godište.

Ovo je još jedan veliki uspjeh za Klub i grad Jajce, te nagrada svim trenerima i nogometašima na postignutim rezultatima. Stoga ćemo u narednim redovima predstaviti ova dva mlada Kralja.

„Rođen sam 04.01.2005. godine u Splitu, sada nastupam za kadetsku selekciju Metalleghe BSI a u klubu sam od svoje desete godine.U kampu u Zenici sam boravio od 17. do 21.10.2020.godine a u tom periodu su bili moji vršnjaci 2005. godište. Oduševljen sam svim segmentima u kampu, treninzima, kvalitetom terena…konkurencija je zaista žestoka a mislim da sam opravdao poziv i u najboljem svjetlu predstavio Klub i grad Jajce. Ovo mi je bio drugi boravak u elitnom kampu i nadam se da ću i u budućnosti dobijati pozive,“ istakao je Mateo koji igra u veznom redu, ali ipak je uz asistencije uspio ove jeseni postići i tri gola.

Robert Sivonjić je u elitnom kampu boravio od 23. do 28.10.2020.godine,pa evo prilike i njemu da prenese svoja iskustva.

„ Meni je ovo bio prvi boravak u kampu. Rođen sam 02.06.2006.godine u Jajcu, član sam pionirske selekcije Metalleghe BSI a nogometom se bavim također protekle četiri godine kada sam počeo trenirati u klubu. Za mene je ovo bilo jedno veliko pozitivno iskustvo, neke od svojih vršnjaka sam poznavao od ranije iz naših međusobnih duela, a većinu ostalih sam vidio prvi puta kao i trenere. Trudio sam se da dam svoj maksimum na svakom treningu, vježbi, upijao sam svaki savjet…zahvalio bih se i treneru i Klubu koji su mi omogućili ovakvu priliku,” naglasio je Robert za koga stručnjaci kažu da je to novi jajački golgeter.

Robert je u jesenjem dijelu prvenstva za pionire postigao 10 golova a odigrao je i jedan meč za kadete i na njemu postigao čak 4 gola!

Za njihov uspjeh zaslužni su svakako i njihovi saigrači i treneri, a to naglašavaju i Mateo i Robert.

„ Nadam se da smo i mi treneri doprinjeli njihovom igračkom razvoju. Trudimo se dati maksimum na svakom treningu bez obzira što teren nije adekvatan ni za osnovnu nogometnu edukaciju. Radi se o dvojici dobrih nogometaša a koji su i narodski rečeno-dobri dečki, mirni, vrijedni, radišni i to im se vratilo na najbolji način. Istakao bih da ovo nije prvi put da članovi naših selekcija borave u reprezentativnim kampovima, i prethodnih sezona imali smo svoje predstavnike na različitim reprezentativnim okupljanjima a naš Petar Šarić je ostvario i dva međunarodna nastupa u dresu BiH pionirske selekcije. To je svakako najznačajniji rezultat kada je u pitanju jajački ekipni sport i potvrda kontinuiranog kvalitetnog rada u omladinskom pogonu.  Vjerujem  da ćemo i u narednom periodu imati svoje predstavnike u najboljim BiH selekcijama,“ dodao je Ivan Tokić, trener pionirske Metalleghe BSI.

Nadamo se da će i ostalim članovima najmasovnijeg i najuspješnijeg sportskog kolektiva u Jajcu njihov primjer biti dodatni motiv da slijede svoje snove i treniraju još intenzivnije.

 

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply