Uvjerljiva pobjeda seniora

U okviru 10. kola Kantonale lige SBK/KSB seniori su danas u Novoj Biloj savladali istoimenog domaćina sa 5:0 i potvrdili prvo mjesto sa 18 bodova i utakmicom manje ( 8 utakmica – 5 pobjeda, 3 neriješena ishoda, gol razlika 14:3). Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija s obzirom na veliki broj stvorenih prilika i neiskorišten penal.

Treba naglasiti da je u sastavu Kraljeva danas bilo 11 igrača mlađih od 21 godine a među njima i 5 juniora. Strijelci za Kraljeve bili su: Saraf Anđelko 2, Lacić Karlo, Vujeva Antonio i Hajder Ahmed.

Iako je ovo bio duel prve dvije ekipe na tabeli utakmica je bila fer i sportska (osim jednog incidenta u 82. minuti zbog čega je domaći igrač dobio crveni karton) a domaćin je odlično organizovao utakmicu i ugostio nas kao i mi njih jesenas, a to je i najvažniji segment ovog ligaškog ranga. I ženska sudijska trojka Abdaković, Saldum i Đelilbašić se svojim suđenjem istakla i uklopila u sportski ambijent.

Metalleghe BSI: Pilić Matej, Duranović Alen (od 62.- Saraf Anđelko), Lacić Karlo (od 78.- Džafer Tarik), Tomazić Pejo (od 62.- Klarić Josip), Čišija Ajdin, Buljubašić Almedin, Vujeva Antonijo, Balihodžić Asmir, Perak Danijel, Jakšić Hrvoje (od 62.- Brtan Vinko), Serdar Josip (od 46.- Hajder Ahmed).

Žuti karton: Klarić Josip

Podijeli na

Ostale vijesti

Leave us a reply