Povijest kluba

Osnivanje kluba

2009

NK Metalleghe BSI je osnovan 06.8.2009.godine u želji da klub nastavi čuvati i njegovati stogodišnju tradiciju nogometa u gradu Jajcu. Klub se na sportskoj sceni pojavio kada je u Jajcu sport spao na najnižu razinu od kad postoji. Osnivači kluba su bili: Nikola Bilić, Matija Lučić, Nikola Jurinović, Josip Bošković, Jozo Lučić.

Mjesec dana od osnivanja kluba

2009

Mjesec dana od osnivanja klub je već odigrao svoje prve službene utakmice u selekcijama pionira i kadeta (protiv NK Busovača), te seniora (protiv FK Kaćuni). Sve tri selekcije su se natjecale u kantonalnim ligama.

2011. godine tvrka B.S.I. d.o.o. Jajce postaje glavni sponzor kluba

2011

Predan rad i uspjeh kluba prepoznala je u jesen 2011.godine tvrka B.S.I. d.o.o. Jajce u vlasništvu talijanske grupacije Metalleghe. Od toga trenutka počinju zlatni dani klupske kratke ali bogate povijesti. Klub i sponzor su prve dvije godine vrlo uspješno surađivali, prva ekipa je postala stabilni federalni drugoligaš, dok su u natjecanje uključene sve omladinske selekcije (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori).

Početak sezone 2013/2014

2013

Pred početak sezone 2013./2014. vijest koja je oduševila sportsku i društvenu javnost u Jajcu, a i šire, bila je odluka B.S.I. d.o.o. da postane generalni sponzor kluba. Od samog početka svoga poslovanja grupacija Metalleghe group Italija i B.S.I. d.o.o. Jajce kao dio grupacije postavili su sebi za cilj stalni rast i razvoj uz poštovanje osnovnih principa, principa ekonomske isplativosti, ekološke prihvatljivosti i društvene odgovornosti.

Početak sezone 2013/2014

2013

Vodeći se navedenim principima nastojali smo, između ostalog, ne samo podržati postojeće sportske, kulturne, turističke i druge aktivnosti lokalne i šire zajednice, nego i prepoznati potencijale pojedinca ali i zajednice i dati maksimalan doprinos njihovom razvoju. Rezultat takve poslovne politike je finansijska podrška klubu NK METALLEGHE BSI u cilju valorizovanja očitog potencijala i kvaliteta Kluba podrškom prelasku sa amaterskog na profesionalni način rada kao i na poboljšanja kvaliteta samog ustroja kluba.

2013/2014 - Prvi veliki rezultat

2013

2013/2014 natjecateljska sezona donijela je prvi veliki rezultat, osvojeno je prvo mjesto u Drugoj ligi Zapad i klub je ostvario plasman u Prvu ligu FBiH. Ovaj rezultat dodatno su uljepšali juniori koji su osvojili Kup NS SBK/KSB i tek u samoj završnici Kupa BiH ispali i to u dvomeču sa Sarajevom. Klub je po okončanju sezone i zvanično preimenovan u Metalleghe BSI. U klubu smo posebno ponosni na Malu školu nogometa koja broji preko 100 članova.

Debitantska 2014/2015 sezona / Kup BiH

2014

Debitantsku sezonu 2014/2015 seniori su okončali na šestom mjestu a u Kupu BiH seniori su se plasirali u osminu finala. Za sve postignute rezultate u ovoj takmičarskoj godini seniorska ekipa je proglašena najboljom ekipom SBK/KSB za 2014. godinu ! Početkom 2015. godine na redovitoj sjednici Skupštine kluba izabrano je novo vodstvo na čelu sa predsjednikom g-dinom Zoranom Dekićem.

2015/2016 - Povijesni rezultat!

2015

Sezona 2015/2016 donijela je povijesni uspjeh seniorskog tima. Pobjedom u Goraždu Metalleghe BSI je u samo 7 godina postojanja osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi F BiH i plasirao se u najviši BiH nogometni rang – Premijer ligu! U sezoni 2016/2017 Metalleghe BSI će se nalaziti među 12 najboljih BiH klubova!

Sezona 2016/2017

2016

U debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH, odnosno njenom skraćenom formatu – Ligi 12, Kraljevi su se predstavili u dobrom izdanju. Već u prvom kolu savladan je Čelik na Bilinom polju, a vrijedi istaknuti i pobjedu na Koševu nad Sarajevom, te pobjede nad šampionom Zrinjskim u Mostaru i dvije pobjede nad Širokim Brijegom! Međutim, pošto su domaće utakmice naši nogometaši morali igrati ponovno kao gosti u Travniku i Banja Luci, nismo uspjeli sačuvati status premijer ligaša iako je cijela sportska javnost složna u tome da Kraljevi imaju kvalitet u svim segmentima da budu članovi najvišeg ranga BiH nogometa.

Sezona 2017/2018

2017

U novoj prvoligaškoj sezoni Kraljevi su imali za cilj da se plasiraju u sredinu tabele i afirmiraju mlade igrače. Oba cilja su ostvarena, ekipa je prvenstvo završila na osmom mjestu a značajnu minutažu dobili su nogometaši ispod 21 godine, te domaći juniori.